Indoor stolarija | Prozorske klupice

PVC prozorske klupice su profili šupljih komora izrađeni od plastične mase i debljine 20 mm. Izuzetno lako se održavaju i ispunjavaju sve kriterije kada se zahtijeva lijep izgled u kombinaciji sa funkcionalnošću. S obzirom na široku paletu boja, PVC klupice je lako uklopiti u izgled svake fasade, ili ukoliko se ugrađuju sa unutrašnje strane, lako ih je uklopiti u interijer stana ili poslovnog objekta.
Mogu se isporučiti u različitim širinama sve u zavisnosti od želje kupca. Površina profila zaštićena je folijom izrađenom od melaminske smole, a završne kapice zatvaraju bočne rezane površine.

Klupice unutrašnje se izrađuju od visoko kvalitetnog PVC materijala u raznim dužinama i bojama. Unutrašnje  klupice su krajnje jednostavne za održavanje i otporne na mnoga sredstva za čišćenje. Vrlo su otporne na mehanička oštećenja i stabilnog oblika pri različitim temperaturama. PVC je otporan na svjetlost, neosjetljiv na vlagu i vrućinu i pogodan za trajno opterećenje do +60°C, ali ga odlikuje i visoka otpornost na niske temperature.

Vanjske klupice (okapnice) se izrađuju od pocinčanog i plastificiranog lima u različitim dimenzijama i bojama. vanjske PVC podprozorske klupice su najkvalitetnije i najdugotrajnije rješenje zbog svojih osobina da su otporne na vremenske faktore.